Viljely

Maisin maatila

Ilmakuva Maisin maatilasta.

Tilallamme pyritään pääsääntöisesti viljelemään syysmuotoisia tai monivuotisia viljelykasveja, jotta pellot pysyisivät mahdollisimman pitkään vihreinä. Pääsääntöisesti viljelykasveja ovat kumina, syysvehnä, syysruis, herne, kevätvehnä ja hevosheinä. 

Erikoistuotantona tilamme  tuottaa huippulaatuista analysoitua latokuivattua kuivaheinää pikkupaalien muodossa hevosille ja pieneläimille. Lisäksi paalaamme laadukasta pikkupaali olkea eläinten lisäruokintaan tai kuivikkeeksi eri eläimille. Olkipaalit menevät meillä myös mm.  sienten kasvatuksen kasvualustaksi sekä kate materiaaleiksi eri puutarhoihin. 

Kuivaheinä sopii hyvin mm. aasien, hevosten sekä lemmikkikanien ruokintaan, joista olemme saaneet asiakkailta paljon hyvää palautetta laadukkuuden osalta. Latokuivuri varmistaa meillä kuivaheinän laadun kosteampanakin vuonna. 

Kuvaaja: Oskari Virtanen

Tilalla tehdään myös koetoimintaa hiilensidonnan osalta. Tilan ajatuksena on jatkuvasti parantaa peltojen kasvukuntoa, joka tarkoittaa, että peltoihin yritetään sitoa hiiltä enemmän kuin sieltä otetaan hiiltä pois. Pellon kasvukuntoa saa parannettua esimerkiksi lisäämällä enemmän orgaanista ainesta peltoihin tai kalkitsemalla. Tärkeää on yksinkertaisesti huolehtia siitä, että pelloille antaa aina enemmän kuin ottaa.

Kuvaaja: Jenni Hack

VILJELYYN JA KLAPIMYYNTIIN LIITTYVÄT ASIAT OTA YHTEYTTÄ: maisinmaatila@gmail.com / Niklas 045 879 7379