meistä

Sateenkaaren alla asuvat

Kolme alpakkaa laitumella.

Hippilande on vanha sukutila, mikä on perimmäiseltä nimeltään Maisin maatila. Hippilande puhaltaa uudenlaisia tuulia maatilalle vanhaa perinnettä unohtamatta.

Täällä asustaa tilan pitäjät Niklas Maisi ja Jenni Hack sekä pienet lapsemme ja vanhempi sukupolvi päätalossa. Eläimiä meillä on kasvava lauma alpakoita, kanoja, lampaita ja pupuja. 

Sukutilallamme on perinteisesti viljelty peltokasveja kautta aikain sekä pidetty karjaa. Rakennuksista löytyy muistoja monenlaisten kotieläinten pidosta. Eläinpihan keskellä komeileva rakennus on yli sata vuotta vanha hevostalli, mitä kunnostamme hiljalleen asiakastilaksi. Alpakkaemät asustelevat entisessä saunassa ja pesutuvassa. Vanhojen rakennusten potentiaali antoi meille inspiraatiota perustaa eläinpiha tilalle. Hippilande sai alkunsa vuonna 2022 ja aukaisi ovensa asiakkaille kesäkuussa 2023.

Jenni ja Niklas hääkuvassa.
Kuvaaja: Jouni Tapio
Pehmeiden arvojen äärellä

Haluamme tarjota ihmisille mahdollisuuden rauhoittua maatilamiljöössä eläinten äärellä sekä olla halutessaan aktiivisena toimijana mm. eläinten hoitamisessa. Saada yhteyttä luontoon ja eläimiin. Tätä kautta tuntea, kuinka ihmeellinen, kaunis ja arvokas maailma on. Löytää rauhaa yksinkertaisten asioiden äärellä. Olla hetki paikallaan, tuntea läsnäolon voima. Eläimet auttavat kummasti olemaan läsnä juuri tässä hetkessä. 

Hippilanden nimen tarina juontuu persoonistamme; kasveja ja elämää rakastavia hippejä kun olemme, niin miksei tehtäisi yrityksestä oman näköistä! Maatilan arvomaailmassa näkyy paljon hippiaatteen sateenkaaren sävyjä: rakkaus kaikkea elävää kohtaan. Maailmaan mahtuu vaikka kuinka monipuolista elämää. Suojellaan ja arvostetaan sitä. Maailma on meitä kaikkia varten; annetaan jokaisen olla arvokas ihana itsensä. Hippilanden kivijalkana on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo sekä ilon kautta toimiminen. Tätä kautta tulee myös ajatus kasviperäisestä syömisestä. Hippilandella tarjottavat ovat siis aina kasviperäisiä. Toki asiakkaat saavat tuoda omia eväitään. Pyrimme oppimaan ja kehittämään maatilaa jatkuvasti arvojemme mukaisesti. Meiltä saa aina kysyä ja meille saa antaa rakentavaa palautetta.

Jenni laitumella ja kaksi lammasta seuraa.
Kuvaaja: Janne Huotari

Eläimet ovat ihania omanlaisiaan yksilöitä kaikki; jokaisella on oma persoonansa ja tapansa toimia. On ihmisläheisiä uteliaita karvanaamoja sekä kauempaa katsovia oman tien kulkijoita ja kaikkea tältä väliltä. Jokainen on kuitenkin tottunut ihmisiin lähellään, eikä niitä tarvitse pelätä. Eläin on kuitenkin aina arvaamaton mm. säikähtäessään, joten aitauksiin ja tarhoihin mennään vain henkilökunnan kanssa ja muutenkin liikutaan alueella eläimiä kunnioittaen. Tämä tarkoittaa sopivan äänentason pitämistä ja rauhallista eläinten lähellä olemista. Eläinten hyvinvoinnin eteen pyrimme täällä tekemään parhaamme. Opimme jatkuvasti lisää eläinasukkaistamme. Toiminta tehdään aina eläinten ehdoilla, kuten esimerkiksi alpakkakävelyt saattavat usein olla hyvinkin rauhallisia alpakoiden näin tahtoessaan. Eläinten turhaa stressiä pyrimme välttämään toiminnassa sekä huomioimaan lajikohtaisia erityispiirteitä.

Lämpimästi tervetuloa Hippilandelle!

Jenni

“Eläinpihatoiminnasta vastaava aina optimistinen maatilan hippihengetär. Pursuan ideoita ja intoa elämään, vaikka polkuni on myös koetellut paljon matkan varrella. Ihmeellinen elämä johdattaa ja minut se johdatti perustamaan eläinpiha maatilallemme. Eli minä vastaan tilalla eläimistä sekä asiakastyöstä. 

Rakensimme talon maatilalle vuonna 2021 ja jo ensimmäisenä kesänä tulivat kanat sekä valtava kasvimaa. No siitä se sitten paisui isommaksi projektiksi, ja aloitin täyspäiväisenä yrittäjänä.

Minulle on tärkeää kohdata ihmiset ja eläimet rakkaudella. Jokainen on oma arvokas yksilö, jolle on paikka maailmassa. Niin myös Hippilandella. Toivotan sinut tervetulleeksi meidän tilalle, tehdään käynnistä lempeä ja ikimuistoinen!"

Sosionomi

Olen ammatiltani sosionomi, erikoistunut varhaiskasvatukseen. Olen ollut varhaiskasvatuksen opettajana aikaisemman työurani, joten vahvuuteni on toimia lapsiryhmässä. Olen ollut kotaopena sekä toiminut paljon ryhmien kanssa luonnossa. Sosionomi Laurea AMK.

Seksuaalikasvattaja

Olen myös seksuaalikasvatuksen ammattilainen ja tarjoan seksuaalikasvatusta mm. luentojen merkeissä kaikille ikäryhmille. Meillä jokaisella on oikeus saada kokonaisvaltaista oikeaan tietoon perustuvaa seksuaalikasvatusta. Noudatan toiminnassani Euroopan seksuaalikasvatuksen standardeja. Seksuaalikasvattaja Sexpo.

Alpakka katsoo turpa edella kameraan.
Alpakka katsoo turpa edella kameraan.

niklas

"Sukumme maatilan jatkaminen on ollut minulla melkein aina itsestään selvää. Luonto, maaseutu ja metsät ovat olleet aina lähellä sydäntäni. Itse edustan Suomen nuorempaa viljely sukupolvea, jotka pyrkivät monipuolistamaan ja monialaistamaan viljelyä ympäri Suomea. 

Olen opiskellut maaseutuelinkeinoja Suomen vanhimmassa maatalousalan koulussa Mustialassa ja valmistuin 2016 Agrologiksi. Maatilan ohessa pyöritän viljelykaverini kanssa videotuotantoalan yritystä Mediafarmia. Olen kolunnut maatiloja läpi Uudessa-Seelannissa asti opiskeluiden aikana ja maa- ja metsätalousala on osa työtäni myös videotuotantojen saralla. 

Minulle maatila on kokonaisuuden ajattelua, jossa yhteistyössä toimii ihminen, luonto, uudet innovaatiot ja uudistavan viljelyn menetelmät. Haluan tilallani huolehtia peltojen kasvukunnosta sekä puhtaudesta."

hippilanden eläinasukkaat

Alpakka katsoo turpa edella kameraan.
Alpakat
Tilallamme asustaa monenkirjava vallaton joukko alpakoita. He ovat omanlaisiaan persoonia aroista uteliaisiin ja vasoista yli kymmenvuotiaisiin alpakoihin.
Lammas kävelee kohti kameraa laitumella.
Lampaat
Tilamme lampaat ovat moninainen joukko eri rotuisia lampaita. Puhdasrotuisia ovat Kainuunharmakset ja muut ovat sekarotuisia. Kaikki ovat sulavasti yhdessä. Lampaat rakastavat rapsutuksia ja monet niistä myös tykkäävät antaa pusuja!
Ruskea kana munintakopissa.
Kanat
Kanoissa olemme keskittyneet suomalaiseen maatiaisrotuun Piikkiön kantaan ja olemme maatiaiskanojen säilyttäjäohjelmassa. Kanat tarvitsevat paljon tilaa ympärilleen ja touhuilevat ympäriinsä herkkuja etsien. He ovat valloittavia!
Tumma ja vaalea pupu laatikon päällä.
Kanit
Meillä asustaa ihania uteliaita kaneja, joiden nimet ovat Yuumi, Wilda ja Justus. Kanit liikkuvat paljon ja tykkäävät tunneleista. Kolmikosta jokainen tykkää hellästä silityksestä.